ул. Сердика 13, София 1000 |   Карта |   тел. 0888 246 777        EN | 

Дни на отворени врати - тествай сайта, тествай йога... безплатно!

2 април, 18:30 - 20:00 ч.

Каним ви на Дни на отворените врати в Клуб „Йога и приятели“! Ще ви зарадваме с две чудесни програми, на които сте добре дошли! :)

2 АПРИЛ 2015 г., 18:30 – 20:00 ч.:
клас „Йога за всички“ подходящ за всички нива на опитност в йога - водещ Татяна Атанасова. Заниманието ще включва асани (физически пози), пранаяма (дихателни практики), мудри (психични жестове), релаксация и още :)

Запишете се за събитието на 2 април като ни изпратите е-писмо на reservation@YogaiPriateli.com с тема: 2 април 2015 г.


5 АПРИЛ 2015 г., 09:00 – 12:00 ч.:
йога клас, насочен към начини за справяне с пролетната умора, воден от Татяна Атанасова; и
лекция „Символи в различните духовни традиции“. Тази програма има за цел да направи преглед на някои основни символи, явяващи се едновременно в различни духовни традиции и да даде възможен прочит на тяхното значение. Водещ ще бъде Мария Ченова (Дхармаджоти).

Запишете се за събитието на 5 април като ни изпратите е-писмо на reservation@YogaiPriateli.com с тема: 5 април 2015 г.


Носете си и удобни дрехи за йога класовете.

Заповядайте!


ЗА ВОДЕЩИТЕ:
Татяна Атанасова
Таня е основател и главен „двигател” на Клуб „Йога и приятели”. Тя е висококвалифициран преподавател, преминал успешно 4-месечен сертификационен курс в йога университета Бихар Йога Бхарати (Индия). Таня практикува интегрална йога, основно Сатянанда йога от 2003 г. Има многобройни престои и обучения в ашрами в Индия и Гърция, участвала е в десетки йога-семинари в България и чужбина, както и в редица йога събития, курсове и лекции. Член е на Българско Сдружение Аюрведа.

Таня се отличава с изключителна отдаденост и топлина към своите курсисти, както и енергия, и гъвкавост не само на тялото, но и на духа. Притежава нестандартен, богат и извънреден житейски опит, цени чистотата у хората, обича да помага и да говори с тях. Като йога учител, тя е по-скоро с благ, отколкото със строг подход към всеки практикуващ. Качеството на йога програмите са гарантирани от нейния стремеж към постоянно усъвършенстване и подобряване състоянието на практикуващите йога курсисти, а учителското призвание носи в себе си по наследство. Богатият й професионален опит и образованието й са в областта на информационните технологии.


Мария Ченова
Мария Ченова (Дхармаджоти) е родена през 1960 година. Само 9 години по-късно тя започва да чете йогийска литература. През 1989 г. се включва в програмата по Сравнително религиознание в НБУ. Там чрез лекциите се запознава със Сатянанда йога и по-късно намира своя гуру Свами Ниранджананда Сарасвати.

През 2009 година Дхармаджоти е част от Gurucool, а след това има 2-годишно участие в саняски тренинг (СТ), ръководен от Свами Ниранджан. През март 2015 г. Мария Ченова се завръща отново от Индия след 4-месечен престой там и носи последни новини и вдъхновения от Сатянанда йога традициите.

В рамките на СТ тя е изучавала на базово ниво деванагри, слушала е лекционния курс на Свами Бодхананда Сарасвати за връзката между фонемите и графемите на азбуката деванагри и психологическите характеристики. Преминала е също учителски курс в Индия - YTTС. Интересите й извън Сатянанда йога са свързани със сферата на антропологията. Изучавала е иврит, семиотика на Стария завет, сравнително религиознание.