ул. Сердика 13, София 1000 |   Карта |   тел. 0888 246 777        EN | 

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЙОГА в Клуб "Йога и приятели

21 юни, 06:00 - 07:30 ч.

Здравейте, приятели!

Bihar School of Yoga, Мунгир, представя
Йога: подобряване и повишаване качеството на живот

"По случай петия Международен ден на йога изпращаме нашите благопожелания до всички искрени търсещи и йога последователи. От 2015 г. този ден се превърна във възможност за всички йога последователи по целия свят да се събират заедно в духа на йога и да засилят своята връзка с това древно знание. Bihar School of Yoga приветства от цялото си сърце този интерес към йога в световен мащаб, като вдъхновява последователите да задълбочат своя опит в йога и да я възприемат не само като физическа практика, а също и като хармоничен начин на живот.

Аспектът на йога като начин на живот е равен по значение, ако не и по-важен от практическия, и включва осъзнаване на всеки един момент и фина настройка на нашите мисли, отговори и поведение. Според свами Ниранджанананда Сарасвати „Ако искате да превърнете йога в инструмент за подобряване на начина си на живот, вие трябва да започнете да внасяте позитивни качества в живота си, започвайки от мислите си. Моментът, в който направите мислите си положителни, отбелязва началото на вашата йогийска промяна. Този процес на „превръщане“ на мислите ви в положителни е познат като пратипакша бхавана (pratipaksha bhavana). Свами Шивананда казваше: “Посейте семе в мисълта си, подхранвайте го и след време то ще се превърне в дървото на вашата съдба“. Следователно, вие трябва да посеете правилното семе във вашата мисъл и това винаги е позитивното, добродетелното. Когато се появи негативно състояние, идея, мисъл или реакция, незабавно противодействайте с позитивно такова.“

В контекста на тази тема към програмата за тази година са добавени ямата кшама, или прошка, и ниямата намаскара или поздрав към другите с бхава (чувство). Тези позитивни добродетели проправят пътя на мира и хармонията в живота ви. Осъзнатото и искрено усилие да ги практикувате ще доведе до промяна както на състоянието на собствения ви ум, така и на заобикалящата ви околна среда."

=======================

Клуб "Йога и приятели", следвайки принципите и системата на преподаване и практикуване на йога на Бихарската школа по йога, ще изпълни специално подбрани практики с указания за тяхното изпълнение, изпратени от Индия, които помагат за постигане на физическо здраве, умствено равновесие и емоционално благополучие.

Мотото на тазгодишната програма е "Йога: подобряване и повишаване качеството на живот".

От Бихарската школа по йога вдъхновяват йога последователите да се съберат от 6:00 до 7:30 часа сутринта на 21 юни (петък) в йога центровете, за да изпълнят дадената програма.

Водени от вдъхновението и радостта да сме част от глобалното семейство на йога, ние ще изпълним програмата, изпратена от Мунгир в точно определеното време в нашите две студиа:


КОГА:
21 юни 2019 г. (петък) от 06:00 ч. до 07:30 ч. сутринта


КЪДЕ:
- Студио ЦЕНТЪР, ул. Сердика 13, Бизнес център, вх. Б (вижте карта ТУК)

- Студио МЛАДОСТ, ж.к. Младост 4, бл. 439, след вх. "В", отстрани между блока и трафопоста (вижте карта ТУК)


Освен това, от 19:00 ч. до 20:30 ч. в Студио Център ще се съберем да споделим с Дхармаджоти (Мария Ченова) вдъхновения и мисли, да попеем мантри и киртани, и накрая да се отдадем на анна йога (йога на храната). Всеки може да донесе нещо за похапване, ако иска. :)

Заповядайте без предварително записване!
Вход свободен!

Тел. 0888 246 777

>> Вижте всички наши ПРЕДСТОЯЩИ събития ТУК.