ул. Сердика 13, София 1000 |   Карта |   тел. 0888 246 777        EN | 

Семинар "Управление на емоциите"
Отработване на четирите чувства при ЗАГУБА:
тъга, гняв, вина и безпокойство

13 юли, 09:00 - 13:00 ч.

С Антонио Саусис, M.A., IGT, CMT, RYT

Въпреки че обикновено се свързва с тъга, загубата може също да придизвика гняв, вина и безпокойство – четири много често срещани емоции в човешкото сърце. За да може да разбере посланието, което чувствата съдържат, човек трябва да ги отработи. В този семинар Антонио Саусис ще редува съдържателни теоретични презентации с практическа работа, като представя изкусни техники за отработване, управление и регулиране на тези емоции.

Участниците ще научат:
• обща информация за емоционалните аспекти на скръбта;
• физическите симптоми, които ги съпътстват;
• информация по отношение на отработване на чувствата;
• семпли йога упражнения, насочени към симптомите докато емоциите се преработват и стават източник за личен растеж.


ОТРАБОТВАНЕ НА ЕМОЦИИТЕ

За да отработим по правилен начин чувствата, ние трябва първо да останем заедно с тях в настоящето. Това често е един от най-трудните аспекти на тъгуването при загуба, но също така е и най-важният. Какво означава да останете заедно с тях в настоящето? Същинската практика на това да останете с тях в настоящето варира според това върху кое чувство се фокусирате, защото чувствата, свързани със скръбта са различни и могат да бъдат различни по същността си.

Ние често отбягваме йога практика си или се проваляме когато техниките предизвикат по-силно възприемане на чувствата. Отхвърлянето е още един знак за борбата, така че открийте своите опции за това, как да останате осъзнати. Работата е да преминете през своята скръб успешно и да установите начини да се придвижите извън интензивния център на преживяването към неговите по-тихи краища. Тъй като единственият път за излизане от болката по загубеното е през нея, трябва да влезете и излезете от този процес изкусно и майсторски. Поради своята пасивна същност, тъгата – най-честото чувство когато страдате по нещо загубено, ни позволява всъщност да седим с нея. Повечето хора намират тъгата за неприятна и се съпротивляват на това да я чувстват, така че изграждаме защити, за да я избягваме.

Може да работите върху „седене с тъгата“ просто като стоите седнали в медитация. Докато медитираме нашите умове имат тенденцията да се разсейват вместо да се фокусират. Това важи и за нашите сърца – ние имаме тенденцията да бягаме от тъгата към други чувства като гнева.

На семинара ще задълбочим анализа, ще изследваме всичките четири основни качества, свързани със загуба – била тя на близък човек, младостта, домашния любимец, работата или нещо друго. И по този път ще ни води майсторски и внимателно изключително опитния и харизматичен психо-соматичен терапевт Антонио Саусис, , M.A., IGT, CMT, RYT.

Семинарът ще включва лекционна част и практическа работа.
Носете си удобни дрехи за йога.

В края на събитието ще бъде представена и книгата на автора на същата тема.


ВОДЕЩ:
Антонио Саусис, M.A., IGT, CMT, RYT


КОГА:
13 юли 2019 г. (събота), 09:00 ч. – 13:00 ч.


КЪДЕ:
ул. Сердика 13, Бизнес център, вх. Б, София 1000, Клуб "Йога и приятели"


ТАКСИ:
• 50 лв. – при плащане до 4 юли 2019 г.;
• 45 лв. – за притежатели на клубни карти при плащане до 4 юли 2019 г.; и
• 60 лв. – при плащане след 4 юли 2019 г. за всички.


ЗАПИСВАНЕ:
С предварително заплащане на таксата:

- през еPay.bg, Easypay, банкомат или по банков път – като натиснете „Запиши се“ и последвате инструкциите;

- на място при нас в брой с предварително обаждане на тел. 0888 246 777.

При въпроси, моля не се колебайте да се обадите на тел. 0888 246 777.


>> Вижте всички наши ПРЕДСТОЯЩИ събития ТУК.