ул. Сердика 13, София 1000 |   Карта |   тел. 0888 246 777        EN | 
График
Описание
Цени
  
Курс "Нада йога, киртан и бхаджан"
За йога звукът не е просто хармония или шум, а дори не е и просто вибрация. За йога звукът е път за успокояване на ума, канализиране на емоциите и достигане до пълния ни потенциал.

В нада йога мантрите, които представляват мощна комбинация от звукови вибрации с изключително благотворно въздействие върху ума, се съчетават с неизмерната сила на музиката.

Музиката изпълва ума със сатва – баланс. Тя създава хармония в сърцето. Музиката стапя и най-коравото сърце. Смекчава свирепата природа. Тя утешава, умиротворява и приповдига угнетения. Утешава самотния и обезпокоения. Музиката премахва тревогите, грижите и страховете. Кара ви да забравите света. Музиката отпуска и въздига.

Музиката е нада йога. Различните музикални ноти имат съответстващи им нади, или фини канали в чакрите на кундалини. Музиката кара тези нади да вибрират, пречиства ги и пробужда латентните им психични и духовни сили. Пречистването на надите не само осигурява покой и щастие на ума, но и значително улеснява духовно търсещия да достигне целта на живота.

Шри Свами Шивананда Сарасвати


Киртан и бхаджан са две от основните техники на нада йога, които най-често се практикуват в група. Те са колкото форма на изкуство, толкова и наука. В тях груповата хармония, мантра, мелодия и ритъм се преплитат, за да ни сближат с истинската красива природа на чувствата и същността ни.

Теоритичната част от курса ще е посветена на чакрите и въздействието върху тях чрез различни техники. Практическата част ще включва освен работа със звуците, така и асани, пранаяма, мудри, бандхи. Курсът не е подходящ за начинаещи. Необходимо е за да включите в него да имате опит в йога (напр. да сте преминали поне 3-то ниво). Ако не сте практикували йога в Клуб „Йога и приятели“ е нужно да направите предварителна консултация по телефона.

Очаквайте нови курсове скоро!
Получете известие, като се абонирате за нашия Бюлетин – вижте бутона вляво.

Проверете за ПРЕДСТОЯЩИ дейности ТУК.
x