ул. Сердика 13, София 1000 |   Карта |   тел. 0888 246 777        EN | 

Набираме преподаватели по йога по нов европроект

17 август - 13 ноември 2016 г., 09:00 - 20:00 ч.

С радост споделяме една нова възможност за работа в йога общността в София. Благодарение на проекта „Всичко за йога“ по процедура „Ново работно място 2015“ на ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020, Клуб „Йога и приятели“ (Йога.БГ ЕООД) дава възможност за реализация на опитни йога учители, йога инструктори, и хора, които по душа са йога учители. На избраните кандидати клубът ще осигури обучение (ако е необходимо), възможност за трудов договор и искрена подкрепа в развитието им в организацията.

Поглеждайки назад преди пет години Клуб „Йога и приятели“ правеше първите си стъпки, а днес зад гърба ни са над 100 проведени йога курса на различни нива, 10 йога ваканции, 4 ритрийта, 21 лекции, 17 семинара, 3 работилници, множество специализирани йога курсове и благотворителни събития. Системата на преподаване е изградена изцяло на база традицията на бихарската школа по йога и вече е утвърдена и доказана в практиката. Тя дава на преподавателите стабилна и детайлна рамка, чрез която да помогнат на курсистите да изградят правилна основа, да се докоснат и усетят какво е йога в нейната цялост.

Ако някой сред вас се колебае дали е йога учител, инструктор или това му е вродено, то като лакмус ще ползваме мъдрите думи на Свами Сатянанда Сарасвати:

„По цял свят има стотици хиляди йога учители, професори, преподаватели, инструктори и майстори по йога. Освен да предават познания, тези учители би трябвало също да предават техните лични вибрации, магнетизъм и духовни качества. Иначе когато посещавате техните часове вие може да научите много неща, които може да обсъждате след това, но когато по-късно се замислите за тях усещате, че в духовния ви живот или в полето на вътрешната ви личност, всъщност вие не сте придобили нищо.

Какво може да ви даде учител по йога? Опитност и познания. Знанието е ограничено до интелектуалното поле. Опитността е тази, която ни дава възможност да попием това, което сме научили на практическо ниво. Какво е опитност в йога? Да се справяш с житейските ситуации със спокойствие, смелост и разбиране.

Когато отивате при йога учител не трябва да искате да видите неговите сертификати. Да, понякога сертификатите са нужни, за да създадете институция, но за последовател или ученик те не са важни. Не търсете сертификати или обем познания, които учителят да притежава, а вижте дали има пълно съгласие между двете полукълба на мозъка му. При повечето хора дясното и лявото полукълбо на мозъка винаги са в конфликт. За да стане човек учител по йога трябва да има хармония между тези два гиганта вътре в главата.“Накратко за нас
В Клуб „Йога и приятели“ хората са добре дошли независимо дали искат да се раздвижат, да релаксират, да се разнообразят, да оптимизират теглото си, да подобрят концентрацията си или да научат нещо ново. Важното е да опитат автентична йога в нейната цялост с обучение от компетентни учители. Стараем се да бъдем перфекционисти в това, което правим, и да говорим с хората по човешки, осигурявайки им индивидуално отношение, психически, физически и духовен комфорт. Коректни сме. А една от основните ни задачи е да покажем лесен начин за подобряване качеството на живот на всеки човек!


Кандидатстване за преподавател по йога
Изпратете автобиография в европейски формат и мотивационно писмо до 13.11.2016 г. на info@YogaiPriateli.com. Повече за новите позиции вижте по-долу или на тел. 0888 246 777.

Изисквания към кандидатите:
Да имат опитност в йога минимум 2 години без прекъсване.

Основни задължения и отговорности на преподавателя по йога:
• Подготовка за преподаване на заниманията и курсовете според съгласувана в организацията обучителна програма;
• Посещава вътрешно-организационни обучения;
• Води курсове и занимания по йога според съгласуваната обучителна програма;
• Право за иницииране на нови дейности и програми за обучение;
• Поддържа запознатост с актуалните дейности на организацията, условията за записване и помага за тяхното популяризиране;
• Пази доброто име на организацията;
• Включване в карма и сева йога според желанието и възможностите на преподавателя.

Предимство е опитността в Сатянанда йога.